Wijken

Wijken Centrum
Cool

De wijk Cool maakt onderdeel uit van het bruisende centrum van Rotterdam. Cool is op te splitsen in een noordelijk en zuidelijk gedeelte met als grens de Westblaak.

CS-kwartier

CS-kwartier is één van de belangrijkste ‘poorten van Rotterdam’. Met het Centraal Station heeft Rotterdam een bijzondere en unieke entree naar de binnenstad.

Nieuwe Werk / Dijkzigt

Ten zuiden van de Westzeedijk ligt naast het Park bij de Euromast de wijk Nieuwe Werk, ook wel Scheepvaartkwartier genoemd. Aan de andere kant van de Westzeedijk ligt Dijkzigt, aan de oostkant begrensd door de Westersingel en aan de noordkant door de Rochussenstraat.

Oude Westen

Het Oude Westen is een levendige wijk in het centrum van Rotterdam. Met een eigen identiteit: gezellig en intiem, jong en kosmopolitisch. Het gebied kent twee belangrijke winkelstraten, de West-Kruiskade en de Nieuwe Binnenweg.

Stadsdriehoek

De Stadsdriehoek ligt in het stadshart van Rotterdam. Samen met wijk Cool deelt Stadsdriehoek het winkelcentrum, waarin de Beurstraverse (of ‘koopgoot’) een prominente rol speelt. Het winkelcentrum kent een groot aanbod aan diverse winkels waar zeven dagen per week bezoekers terecht kunnen.